PERANGAI KAMI...

~Assalamualaikum~

Alloha,,hari nieh ceq nak habaq mai kat hangpa semua,,perangai2 ceq ngan adek beradek cheq...
Selalu sangat nampak kat facebook orang dok post nieh hah...

click untuk tumbesaran ;)

Ramai larh gak yang asyik dok post benda alah tuh,,perangai mengikut turutan kelahiran...
Ahha,,bley caya ke?? Meh sini kita buat kaji selidik sikit,,ecewahh...
Kaji selidik dekat adek-beradek aku... Peace yow ^^v


ANAK NO 1
tadaaa....


MOHD AZLAN SHAH MOHD ARIFFEN 
aka
ALONG 

BERKEPIMPINAN & TEGAS 
Ahha,,kena tak dengan along?? Boleh larh,,anak sulung kan semuanya tegas... Berkemimpinan plak sesuai larh,,dye mampu memimpin adik-adik dye yang super awesome nieh... ngeh,,ngeh,,ngeh.... Along nieh best bawak kongsi cerita,,sebab dye pon gila-gila gak... Perangai dye memang selalu tak mencerminkan yang dye tuh sulung,,aiyak !! Sangat suka loyar buruk dengan orang and jenis yang slumber jer sembur orang depan-depan,,mulut sangat tak de indurans :P.. Lagi,,along nieh ego kuat taw,,tapi dalam ego dye tuh still caring kat adik-adik dye,,haha,,i know lar :D


ANAK NO 2
here we are....


MOHD AZWAN SHAH MOHD ARIFFEN
aka
ANGAH 

PENYAYANG & KELAKAR 
Wahaaa... herm,,kelakar ?? Angah oh angah,,awak kelakar ke?? jawab jangan tak jawab.... Hehe,,aku rasa family aku nieh semuanya kelakar,,mungkin angah kelakar lebih kot,,erm,,tapi tak jugak sometimes angah nieh serius jugak orangnya... Yes,,penyayang !!! selalu tertonjol gak sifatnya yang penyayang itu,,terserlah2 sungguh larh angah oi  ;) 


ANAK NO 3
wuyyyoooo...


MOHD AZHAM SHAH MOHD ARIFFEN
aka
UDA

MANJA & MATANG
Totally agree !!! Uda memang matang compare dengan encik abang dua orang lagi tuh... Pemikiran,,tingkah laku,,uda larh yang paling matang,,memang nampak sangat larh.. Kalau waktu raya tuh,,pergi beraya rumah atok-atok sedara msti dorang cakap uda paling sulung,,mana tak nya perangai yang lagi dua orang tuh kebudak-budakan,,haha... One more,,uda nieh baby boy (ahaks!) dalam family kiteorang and mungkin sebab tuh dye nampak baik sikit,,tapi tapi tapi dye suka cari pasal dengan adik-adik bawahannya T_T ... Manja,,yerp uda sangat manja ngan umi... Ngada-ngada,,hahaha... :P


ANAK NO 4
waallllaweyh....

kok matanya sepet ?? haha
NUR FAIDATUL DALILA MOHD ARIFFEN
aka
AKAK

BAIK & BERGAYA
Haaaachum !! Akak bergaya?? erm,,btol-btol,,dye suka bergaya dengan aksesori,,suka sangat dengan gelang kristal and agate,,menurun perangai umi larh tu... Tapi akak nieh simple jerp,,sweet gitu.... Ahha,,semua orang baik kan,,akak extra baik dengan aku,,hahaha.... Dye sanggup buat apa jerh untuk aku,,seyes tak tipu ! kiteorang gang berdua,,selalu larh kongsi citer sesama,,yang lawak nye,,pernah nangis sama-sama waktu tngah on the phone,,comel jer kan,,hehe.... :)


YANG KE 5
ehemehem....


NUR NADIRA MOHD ARIFFEN
aka
ADEK ;)

BARAN & COOL
Sebelum tuh,,korang perasan tak nama aku sorang je yang pendek,,special btol larh adek nieh,,haha...
Orite baran & cool,,yes tepat dan mutakhir !! tuh je yang mampu dikatakan... Ego sangat tinggi,,itu sanggaaaat benar,,sama perangai macam along,,nak diri sendiri je betol,,haha... mungkin unsur kiteorang berdua API kot,,sebab tuh ego bukan main melambung tinggi... *_*


Ahaha,,selesai sudah.... lalalalaaaa~
SAYANG KALIAN... muahhuahmuahh...











2 comments:

azwan ariffen said...

hahahaha.....
kelaka ke??
wa pon xtau maa..

Nadira Ariffen said...

haha,,lu pikir sendiri... haha

Post a Comment