PERSONALITI MENURUT JENIS DARAH...

~Assalamualaikum~

Wihee,,kemalasan menaip ler pulak hari nieh... Hoho
Tapi nak share jugak...

jom check ;)



Saya A+ ... 

Bagaimana pula dengan anda... hehe

the making of......

~Assalamualaikum~

Hyep,,now tengah fikirkan idea yang mantopp utk 2nd anniversary :)
Tengah pilih2 gambar tetiba rindu sangat-sangat kat dorang,,nak dekat setahun tak jumpa :'(
Tak pe,,jauh di mata dekat di hati... Hopefully...

Okieyh,,nak sambung balik buat video...

21.05.2011

* bulan 5 nieh memang bulan yang mengembirakan...huhu

FAKTA PSIKOLOGI KEBAIKAN MENANGIS ^_^

~Assalamualaikum~

Wihee,,nak cerita pasal fakta lar pulak kannnn !! Kelas kau...
Tak ada larh bukan fakta yang direka sendiri ok... 

Awak awak semua nieh pernah nangis tak?
Ahah tipu larh kalau tak pernah kan... 
waktu kecik2 dulu bukan hangpa ker yang cengeng bukan main,,bila nangis gegaq satu rumah...
Memang larh semua org pernah waktu kecik2 dulu kan,,
tuh sebab lapar mungkin,,kena kacau dengan abang or kakak mungkin dan pelbagai kemungkinan yang lain larh !!!

Sekarang nieh aku nak citer pasal nangis waktu korang besar,,maksudnya bila korang dah taw pasal feeling2 nieh larh.... Kena marah dengan mok nangis,,kena gertak ngan senior badan beso nangis,,bos marah sebab buat keje lembab tarik tisu nangis,,kena apa lagi eyk,,hah,,clash dengan girlfriend or boyfrieng nangis upsss*....

Huh,,watever larh punca korang nangis,,tuh korang punya pasal larh kan yang nak dihighlightkan disini fakta kebaikan menangis...

Menurut pembacaan dira lar kan,,apabila kita menangis secara tak langsung dapat kurangkan stress.. 
Betol ke idok? Cepat refleksi,,kalau korang dah nangis stress x lepas tuh??
Kadang2 lar kan,,stress tuh still ada jugak.. Ye larh,,bila dah nangis kan automatically rasa pening kepala,,pergh... Tp mungkin dapat hilangkan stress bila kita tidur lepas nangis...
Kalau perasan,,lepas kita nangis mesti kita akan tertidur,,lagi2 kalau nangis atas katil,,3 2 1 ..... BOOM,,terus x sedar pape...

Lagi... Bila kita menangis,,ia akan dapat melegakan perasaan,,hieww2~~ 
Ini sangat benar !! Kena dumped semalam,,nangis2 seharian sambil mengimbau kenangan silam then keesokkan paginya terbit lah hari yang ceria... Awesome rite~ :)

Last sekali,,menangis dapat hilangkan rasa marah... hahaha... Hmm,,maybe,,tak pernah try lagi...
Aku kalau marah rasa nak jerit kuat-kuat jer biar gegendang telinga orang tuh pecah,,ahaha ,,kejam ! 
Okayh,,so next time akan ku cuba,,bila marah kita nangis ok,,so that rasa marah tuh akan hilang,,secara tak langsung dapat mengurangkan tahap baran di dalam diri,,huhu ^.^

Jadi apa sebabnya menangis dapat memberikan kebaikkan* kebaikan itu semua...
Hah ini sebabnya !

Air mata mengandungi hormon Prolaktin untuk melawan stress dan menurunkan tekanan darah serta denyutan jantung
Menangis ni jugak merupakan proses keinsafan pada orang yang beriman
manakala
proses kekufuran bagi orang yang munafik...


# teringat dulu2 selalu salah eja 'kebaikan',,hehe sampai kena buat  pembetulan berpuluh2 kali...
tapi sekarang tak lagi,,huhu... terima kasih cikgu....
                                                                               

SELAMAT HARI GURU 
KEPADA SEMUA GURU2
TERUTAMANYA GURU-GURU 
 Tadika Islam Maran,,
Tadika Islam Jerantut,,
Sekolah Kebangsaan Jerantut Jaya,,
Sekolah Menengah Kebangsaan Padang Saujana,,
serta Pensyarah
UITM Perak...


I'm a baby breech *_*

~ Assalamualaikum ~

AWAS !
entry nieh kelihatan panjang dari yg biasa :) sekian

Ahah,,officially 19 years old :) Alhamdulillah...
Satu langkah lagi nak tnggalkan belasan,,wargh,,it so soon :( 
Rindu larh zaman dolu-dolu yang gemilang itu,,wallaweyh ~~

First of all ;

Thanks umi,,ayah,,along,,angah,,uda,,akak dan seluruh keluarga besarku *wahaha*
19 tahun tuh bukan satu jangka masa yang pendek bagi seorang manusia,,kalau kucing 19 tahun tuh dah lama hidup .. Okay,,abaikan pasal kucing...
Terima kasih semua sebab dah bagi sepenuh perhatian,,tenaga,,wang ringgit dan yang paling penting kebahagiaan <3
Syukur sangat sebab Allah bagi peluang dekat aku untuk hidup dalam keluarga nieh... 
Aku ada parent yang understanding,,along yang strict,,angah yang caring,,uda yang happening,,akak yang caring... Bila gabung terhasil larh family yang sangat awesome...

Hmm,,waktu umi mngandungkan aku,,aku nieh breech... 
Yup,,maksudnya keluar punggung dulu baru kepala,,mujur larh umi kuat,,nampak kan semangat seorang ibu tuh sangat tinggi... Umi bersalinkan aku normal ok,,bukan melalui operation :) Proud of you... muahh...
Aku ada baca artikel pasal breech,,aku rasa punca aku sebab mungkin aku anak last,,yela umi dah mengandung 4 kali hero 3 orang pulak tuh so that rahim umi jadi besar so aku sebagai penghuni rahim yang terakhir boleh bergerak bebas sesuka hati dan hasilnya breech larh,,huhu... 
Satu lagi kemungkinan,,jika terjadinya breech di awal kandungan tu normal yerp sebab baby akan  
kembali kepada posisi normal bila dye dah besar sikit larh... Dan bagi bayi songsang sampai ibu dye bersalin itu sebabnya dye yang tak pandai nak kembali ke posisi asal sendiri,,tang tuh dye duduk sampai ke sudah dye tak beralih dah..hehe... 
Sebenarnya banyak lagi punca yang menyebabkan breech nieh,,salah satu nye ibu tuh ada penyakit like penyakit diabetes dan high blood preasure... Tapi untuk kes aku,,tak mungkin lar sebab umi sihat walafiat sampai sekarang,,alhamdulillah...
Aku ada terbaca jugak,,bayi songsang nieh kedudukan dye dekat dengan hati ibu :) So that bila ibu dye berzikir atau mengaji,,baby tuh akan dengar dengan jelas... MasyaAllah...
TAPI !!! risiko bayi songsang sangat tinggi...
Bahaya kepada ibu dan juga baby... 
Alhamdulillah,,aku ngan umi selamat...
Tapi sekarang banyak dah teknologi nak ubah posisi baby,,jadi tak ada larh breech prob...

Ahah,,aku pon berkongsi bulan kelahiran dengan umi taw :)
Bulan May...
Along pon lahir bulan May jugak ^.^
Indah kan,,1st baby dgn last baby share bulan dgn ibu dorang...


Orite cukup cerita pasal tuh... hehe...

Orite,,thanks pada yg wish birthday :) touch...touch...touch... haha
Trimas nyanyikan lagu untuk aku,it's so sweet ok !!
Trimas sebab buat wish yg sweet lg mengharukan *wargh gitu*...
Trimas sebab habiskan masa berjam-jam on the phone dgn aku...
Trimas sebab belanja makan....
Trimas sebab bagi suprise,,nanges,,nanges dan nanges...
Trimas untuk segala-galanya larh..

Walaupun kita jauh tp aku tahu korang selalu ada ngan aku :D

Kebetulan pulak result keluar 9hb,,means that the day before my birthday...
OUH TIDAK !!!
Ouh,,sudah semestinya tidak mahu spoilkan birthday sendiri on the next day,,so keputusan telah dibuat seminggu sebelum result keluar...
iaitu !!!

My luvely sista yg akan tgok result aku tuh dulu...

Nebes pnya pasal dengan result sampai demam aku hari tuh,,skarang nieh pon x berapa ok lagi... 
Erm,,memang dah jadi tabiat kalau nervous msti demam,,waktu nak SPM dulu pon demam gak,,3 hari before SPM kena demam panas sampai kena pergi hospital masuk air,,mengada sungguh !

Simpul cerita demam !!

Nak dijadikan cerita,,akak aku pulak ad kelas hari khamis dr pagi sampai ke petang,,aku nieh dah macam cacing kena panggang dah sbb x taw result,,member lain semua dah bukak citer pasal result,,ouh men !! aku tak tahu result aku mcm mana... Tapi takut nak tengok sendiri,,arh,,macam-macam...
Malam tuh baru akak tengok and no reaction from her.. Dye just text aku dan cakap,,
" adek,,akak dah check result awak"
Ouh,,dam...age... Tak ad lngsung congrates ke ape ke,,ouh you make me down !_!

Akak steady cool je,,bila aq ckp x nak check smpai registration course,,dye buat x amek port je... Ouh you !! How dare !
Please gave me some respond like "eyh,,buat apa nak tgok lambat2,,awak dapat 4-flat kot "" akak saja je nak bagi suprise nieh,,tahniah" ......
huh,,tapi hampa... Dye still relax je,,suhu badan aku yang dah sememang nye tinggi nieh terus melonjak naik,,kalu letak termometer mau pecah kot glass bulb tuh *hiperbola melebih*... Umi aku tengok aku makin kronik terus tepek cool fever kat dahi aku,,pergh,,aku rasa terus bertenaga,,tak demam dah,,haha...
Guna larh cool fever,,membantu anda melegakan demam,,huish,,nyah kamu iklan !!!

So tadi kan dapat free cool kol,,wootwoot ^.^ call akak,,then last2 dye dah tak tahan dengor kegedikan adeknya yang melampau serupa macam nak makan penampo lalu dengan perasaan rendah hati nya dye pon berhujah dan mnyampaikan result aku... 
Hue,,menurun :'( hambek engkau !
Serangan bermula,,tuh lar main2 lagi,,dushhdushdush #$#^%&^8^&%
Pergh,,sweet nye akok,,mmg motivator yang terbaik larh...
Memang akan aku pegang kata-kata dye yang satu nieh,,suka sangat :) 

DIA tak jatuhkan awak pon,
Dia cuma gelincirkan awak sikit jer,
DIA nak awak sedar and tak leka :) 
  
 Thanks akak... :)

Btw,,tahniah kawan-kawan....




KUCING

~Assalamualaikum~

Meh sini nak citer pasal gigie lagi best... Jangan nak sakit kepala pikir hal yang menyakitkan kepala,,ha ha ha *ayat pening sudah keluar*

Gigie happy gilos bila balik kg ?? Ngape pulok dye suka.... 
Bila dah sampai kg dalam hati kecil nuraninya akan berkata *huyyyyaiii,,i'm freedom now,I can travel wherever I want*
Travel larh sanggggat kan !!!

Kat kg gigie akan jalan2 keliling rumah,,huiii,,xde larh jalan2 keliling kampung,,gilo hapa ? luas tuh,,menangis tak berlagu umi kalau dapat taw gigie round satu kg...




Wihee,,kucingku lari gagah berlari !! Garang nye dye...




Aksi manja melentok dye dah kuar dah... Ngada betol larh... 
Best lar tuh dapat landing atas rumput,,feeling2 hindustan sikit gie.. huhu





Wargh,,ada gaya model tuh gie... Merenung masa hadapan,,cewahh... 
Pandang apalah tuh gigie oi,,cubit peha baru taw,,geram btolll.. ngee~



Ahhah,,nieh buat ape plak nieh gie,,kalau ye pon pencinta alam jangan larh sampai tido kat atas rumput tuh... hie,,comel :)


telatah gigie omey omey :D

video

okayh,,the end !!
Sayang gigie ketat2,,thanks gigie sebab jadi pendengar setia n tak pernah bocorkan rahsia tuh kat sesapa pon... hihihi... muahmuah gigie sayang...


rindu is miss

~ Assalamualaikum ~

Rindu serindu rindu nyee... ohhhooo
Kita jauh !! Aku rindu korang larh... wahhaa...

  
Dua tiga kapal belayar di samudera
Ayuh sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia
kerna..

Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia
oh oh..

Berakit-rakit kita ke hulu
berenang-renang kita ke tepian
kita berbeza untuk saling mengisi segala kekurangan kita
menjadi..

Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… selama-lamanya setia…

Tiada bukit yang terlalu tinggi
untuk kita daki bersama
dan tak ada laut yang terlalu dalam
untuk diselami…

Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya ohh..

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat

Untuk selamanya… selama-lamanya… setia…   


 

PERANGAI KAMI...

~Assalamualaikum~

Alloha,,hari nieh ceq nak habaq mai kat hangpa semua,,perangai2 ceq ngan adek beradek cheq...
Selalu sangat nampak kat facebook orang dok post nieh hah...

click untuk tumbesaran ;)

Ramai larh gak yang asyik dok post benda alah tuh,,perangai mengikut turutan kelahiran...
Ahha,,bley caya ke?? Meh sini kita buat kaji selidik sikit,,ecewahh...
Kaji selidik dekat adek-beradek aku... Peace yow ^^v


ANAK NO 1
tadaaa....


MOHD AZLAN SHAH MOHD ARIFFEN 
aka
ALONG 

BERKEPIMPINAN & TEGAS 
Ahha,,kena tak dengan along?? Boleh larh,,anak sulung kan semuanya tegas... Berkemimpinan plak sesuai larh,,dye mampu memimpin adik-adik dye yang super awesome nieh... ngeh,,ngeh,,ngeh.... Along nieh best bawak kongsi cerita,,sebab dye pon gila-gila gak... Perangai dye memang selalu tak mencerminkan yang dye tuh sulung,,aiyak !! Sangat suka loyar buruk dengan orang and jenis yang slumber jer sembur orang depan-depan,,mulut sangat tak de indurans :P.. Lagi,,along nieh ego kuat taw,,tapi dalam ego dye tuh still caring kat adik-adik dye,,haha,,i know lar :D


ANAK NO 2
here we are....


MOHD AZWAN SHAH MOHD ARIFFEN
aka
ANGAH 

PENYAYANG & KELAKAR 
Wahaaa... herm,,kelakar ?? Angah oh angah,,awak kelakar ke?? jawab jangan tak jawab.... Hehe,,aku rasa family aku nieh semuanya kelakar,,mungkin angah kelakar lebih kot,,erm,,tapi tak jugak sometimes angah nieh serius jugak orangnya... Yes,,penyayang !!! selalu tertonjol gak sifatnya yang penyayang itu,,terserlah2 sungguh larh angah oi  ;) 


ANAK NO 3
wuyyyoooo...


MOHD AZHAM SHAH MOHD ARIFFEN
aka
UDA

MANJA & MATANG
Totally agree !!! Uda memang matang compare dengan encik abang dua orang lagi tuh... Pemikiran,,tingkah laku,,uda larh yang paling matang,,memang nampak sangat larh.. Kalau waktu raya tuh,,pergi beraya rumah atok-atok sedara msti dorang cakap uda paling sulung,,mana tak nya perangai yang lagi dua orang tuh kebudak-budakan,,haha... One more,,uda nieh baby boy (ahaks!) dalam family kiteorang and mungkin sebab tuh dye nampak baik sikit,,tapi tapi tapi dye suka cari pasal dengan adik-adik bawahannya T_T ... Manja,,yerp uda sangat manja ngan umi... Ngada-ngada,,hahaha... :P


ANAK NO 4
waallllaweyh....

kok matanya sepet ?? haha
NUR FAIDATUL DALILA MOHD ARIFFEN
aka
AKAK

BAIK & BERGAYA
Haaaachum !! Akak bergaya?? erm,,btol-btol,,dye suka bergaya dengan aksesori,,suka sangat dengan gelang kristal and agate,,menurun perangai umi larh tu... Tapi akak nieh simple jerp,,sweet gitu.... Ahha,,semua orang baik kan,,akak extra baik dengan aku,,hahaha.... Dye sanggup buat apa jerh untuk aku,,seyes tak tipu ! kiteorang gang berdua,,selalu larh kongsi citer sesama,,yang lawak nye,,pernah nangis sama-sama waktu tngah on the phone,,comel jer kan,,hehe.... :)


YANG KE 5
ehemehem....


NUR NADIRA MOHD ARIFFEN
aka
ADEK ;)

BARAN & COOL
Sebelum tuh,,korang perasan tak nama aku sorang je yang pendek,,special btol larh adek nieh,,haha...
Orite baran & cool,,yes tepat dan mutakhir !! tuh je yang mampu dikatakan... Ego sangat tinggi,,itu sanggaaaat benar,,sama perangai macam along,,nak diri sendiri je betol,,haha... mungkin unsur kiteorang berdua API kot,,sebab tuh ego bukan main melambung tinggi... *_*


Ahaha,,selesai sudah.... lalalalaaaa~
SAYANG KALIAN... muahhuahmuahh...











Bahagia

~Assalamualaikum~




Cewah,,cakap pasal bahagia pulak kan.... 
Meh sini aku nak share sikit...

Kunci kebahagiaan bermula dari.........

<3 ISLAM
<3 IMAN
<3 IHSAN
<3 TAQWA

Dan hasilnya BAHAGIA....

Ramai orang hanya mengingati tentang ISLAM dan IMAN jer tapi kita selalu lupa pada IHSAN...
Ups ape tuh Ihsan?? okey,,Ihsan nieh maksud dye seolah-olah kita melihat Allah dan merasakan seolah-olah Allah melihat kita... Hmm,,alar tak kan tak ingat KAFA waktu form 5 kan ada pasal ihsan nieh,,tapi kalau aku,,waktu tuh taw hafal jer taw,,baca depan ustazah pergh,,awesome giler budak nieh lancaaaar je baca.... NAMPAK TAK DISITU ?? Padahal dulu dah ada dah pendedahan semua nieh tapi main-main,,baca sebab nak lulus bukan nak praktikkan dalam kehidupan seharian...
So now kena,,harus,,mesti praktikkan...

Bila dah lengkap tiga2 tuh,,so akan timbul lah ketakwaan kita pada Allah :D InsyaAllah...
Jadi hasil dari gabungan tuh akan muncul BAHAGIA....

Semoga kita semua memperoleh kebahagiaan yang diredaai oleh-Nya.... AMIN...


* hanya sekadar perkongsiaan bersama,,semalam tengok RESET MINDA bersama PROF DR. MUHAYA,,jadi tak salah kan kongsi ilmu :D * 

buat larh pilihan yang tepat !!! hehe ;D

Oh MPG ^_^

~ Assalamualaikum ~

Hari ni genap 12hari cuti sem aku,,hmm,,rasa lambat bebenor masa berjalan eyk,,tapi cuba bayangkan kalau dah nak dekat naik sem nanti,,KOMPEM !! GERENTI !! rasanya masa tuh tak berjalan dah,,berlari agaknya..Ouh tidak !!! 

Orite,,cukup merepek meraban semua,,itu semua tak penting... 
Orang dah tak citer dah pasal malam MPG nieh,,dah lapuk agaknya citer nieh... TAPI aku nak citer !! 
Huh,,panas nye,,hari nak hujan tapi berpeluh sakan dah nieh <---------- iklan jap

Tersebut larh kisah,,toiiiiib........
Disuatu malam yang hening,,toiiiiib.........

Diringkaskan cerita,,malam tuh ad dinner untuk senior-senior sem akhir FSKM....
Kiteorg yang MUDA-MUDA nieh datang menyibok jer,,meriah sikit kalau kami ada,,tak gitu abang2 akak2 sekalian ?? huhu....

Flashback !!! wiheeee~



Sedap erh,,wuhoo,,makanan malam tuh memang superb larh,,dah lar sedap pastu banyak pulak,,blom habis makan,,datang lagi makanan lain,,tungguuuu !!! bagi larh kami nikmati makanan nieh satu per satu :'( 
Apa-apa pun,,makanan malam tuh memang superb :D





Senyum tak nampak gigi 1... 2... 3... snap !!
Jap ye,,aku nak bagi satu gambar yang paling eksklusif... wargh,,gitu !!




Tu dia,,gadis maniss... RUTH EDINA AMALIAH ABD RAHMAN :D
Seorang yang sangat brutal dan sangat nakal :P ,,selalu masuk kelas paling last,,susah nak tengok orang lain yang lagi lambat dari dia nieh,,hahaha.... TAPI !!! lambat-lambat msuk kelas dia nieh,,'diam-diam ubi berisi' taw,,cepat pick up,,power gileeerrr .... Tak faham tak faham dia nieh,,final meletop jugak.. 
Wa salute sama lu... hehe




Hah,,ini RUZBIHAN HADI BIN AHMAD BAKHTIAR BIN MAHAYUDDIN BIN AYIP BIN QULUB IBRAHIM aka allahkanada.... 
Sila larh melawat ke blog dye,,best baca :D
Dia ustaz kelas kami dan merangkap exco kerohanian kos kiteorang,,wink2 ... Baik tapi kadang-kadang suka  menyakat orang,,boleh sakit jiwa layan dia nieh... hoho




Taadaaa... kiteorang dengan exco tertinggi,,Presiden dan S/U PERSIK...
Nampaknya ini gambar candid,,maklum larh banyak sngat kamera kat depan tuh,,kompius teman nak tgok kamera mana satu,,bhaabhaa...




Mamat nieh pulak KHAIRUL AMIRUL BIN MUZZAFAR SHAH aka k (wahaa,,sangat comel nick name dye kan) ... Pemalu orangnya dan sangat gentleman,,haha... So perangai dia nieh tak larh menyakitkan hati kiteorg nieh kalau nak dibandingkan dengan sahabat2 nya yg lain,,huahuahua...    





Hehe,,coursemate :D 






133,,hua,,num bertuah yang tak berapa nak bertuah... hoho
Sabauu je larh ;)







ACS 113 2C... 
We are awesome and we know that,,upsss~~
Kami sangat comel bila kami bergabung dan kami tahu itu :) ,,ahhaa~~
Kami tak selalu bersependapat dan kami tahu itu =_='',,ngeee~
Agak-agak ada tak orang yang rasa 'annoying' dengan keakraban kami ?? Rasa nya ada dan kami tahu itu :D,, lalalala~~




SAHABAT SELAMANYA ^_^







TREASURE MATH day ^.^

~ Assalamualaikum ~

Wuhoooo,,excited gegerl nak update citer pasal explorace Persik nieh...
Last aktiviti Persik untuk sem nieh,,semoga ketemu lg sem hadapan... ecewah !!!



Ini teamate saya <3 HERE COMES TROUBLE.... Ahaha,,kisah yang menarik untuk tidak dikongsikan secara umum kisah disebalik nama team kiteorg tuh... Gabungan antara senior dan junior ;D
Sangat enjoy dengan team nieh... love you larh !!


Sekarang dengan classmate pulok.. wihee ^.^




Awesome rite main conteng-conteng nieh... Stop bergambar kejap dekat checkpoint painting face !!!
Muka dipenuhi dengan equation math... Terbaik !! Dah macam askor dah tengok nye...
Tapi ini sangat best,,panas jer muka kena paint... huhu



Model first aid ok !! Okayh,,tangkap gambar jap dengan biro kita... 
Orang penting nieh... So scared,,ngee~ hehe



Okayh,,tabik spring,,,pringpringpring kat presiden kita.. Kak Reen yow !! 



Ahah,,main tuju kasut,,tak ada kerja dah budak-budak nieh... Tak pe larh asal korang bahagia...
Waktu game explorace just jadi ajk so now bagi lar chance kat dorang pulak main....



Hoh,,taiko nieh !!! Bahaya bahaya bahaya.... Pembuat air terhebat di alam semesta nieh.. Siapa nak belajar buat air boleh lar mintak num fon dye... Minum sekali nak lagi.... Terima kasih banyak banyak banyak ye syam bagi kiteorng air yang teramat larh superb....



The best part !!!


BBQ.... ayuh kita berbbq wahai Persikianses....



Eyh,,rajin nye orang orang di atas ^.^ 
lailailai,,ayam bakar panas...
Sedappp,,,aum
aumaummm...



Memori daun pisang,,eyh,,eyh.... ACS1132c awesome larh !!!
Hopefully friendship kita akan kekal selama-lamanya,,ouh terasa sweet disitu...


Lat but not least,,thanks pada semua ajk-ajk Treasure Math Day... Next sem buat aktiviti yang lagi best and fun ok :D #persikpadu <3


* lots of love*







MASA

~ Assalamualaikum =D~

Ohyeay,,dah lama tak menaip,,rindu rindu.... 

DEMI MASA SESUNGGUHNYA MANUSIA KERUGIAN
MELAINKAN YANG BERIMAN DAN BERAMAL SOLEH

Eheh,,dira bukan nak cerita panjang-panjang pasal masa nieh sebab aku pon tak ad masa 
sekarang nieh... Alkisah terbangun awal hari ni dan terlebih rajin nak menaip tuh yang main sental topik masa nieh...

Masuk semester dua nieh,,serius ! jadual sangat pack + subjek2 dia sangat larh memeningkan kepala...
Haish,,mintak-mintak sempat larh nak catch up balik amenda topik-topik yang lost... Sedikit ketidakpercayaan yang hujung bulan nieh dah final,,homakengkau !!

Lajukan speed menaip,,masa yang diperuntukkan hampir tamat... Hari nieh kelas start kul 10 tapi nak teman member pergi pinjam first aid untuk event sabtu nieh,,lepas tuh bila dah start kelas kul 10 tuh,,terus bz sampai kol 7 =.=' penatnye hari rabu nieh ! *perlu keyh cerita schedule aku kat hangpa semua,,tetttt*

Okayh,,sebenarnya mind set aku td cuma nak cerita yang aku ada banyak buku yang nak dibaca tapi tak baca-baca atas kekangan MASA :)


TADAA,,banyak x?? hahaha... okayh,,4 buku tuh dah kira banyak ye,,lebih daripada 1...  Ouh ye,,buku Hilal tuh,,salah sorang kawan dira yang bagi,,jangan jeles keyh... hakhak...
Hmm,,terus terang aku nieh memang seorang yang sangaaat tidak rajin membaca buku tp kalau waktu boring buku larh yang aku cari,,jadi itu pasal larh memang lambat nak khatam2 buku tuh semua.. Hah,,one more habit yg x patut dicontohi,,aku suka beli buku,,tp hakikatnya aku x suka baca buku,,bukankah itu satu pembaziran ?? xpe,,slow2 ubah ye... hehe

Okayh larh,,gtg  :)
See you soon....

*lots of love*


Family Malik's Day :D

~ Assalamualaikum ~

PERHATIAN !!
entri kali nieh agak panjang,,harap maklum ^.^

FUHHHH,,tarik nafassss lepas... Okayh,,lately nieh tersangat larh sibuk urus sedara mara yang datang lepak kat rumah... Jadi tuan rumah,,kena larh buat kerja lebih sikit... 34 orang duduk bersanggar kat rumah nieh,,hai,,memang kena padam larh hasrat untuk update blog nieh... Dah tinggal sisa-sisa cuti baru ada masa...

Orite,,apekedia yang ramai sangat sedara mara datang rumah kau nieh dira oiiii... Na..na...na... Jangan fikir bukan-bukan,,ouh ini bukan majlis kahwin yerk,,tidak sama sekali.... HAHAHA...
Bukan apa cik kak oi,,sempena Tahun Baru Cina nieh kiteorg satu family nieh nak kumpul larh buat makan besar petang tuh,,maklum larh family kiteorg kan ada darah kacukan CINA... Upsss..terlepas cakap plak pasal susur galur family,,hehe... Percaya tak?? * tolong larh jangan percaya * haha

Serius mood ON !! banyak keje nieh nak buat,,so kurangkan mengarut... krikkrikkrik...
Ok,,sebenarnye family kiteorg buat family day,,lama dah tak spend time ramai-ramai,,kalau nak tunggu raya pon tak semua ada,,biasa larh tuh,,kadang-kadang turn raya family belah lagi satu,,so kebetulan ad cuti panjang nieh plus ahli2 korum yang tgah study pon tengah cuti,,so we'oll decided untuk satu family lepak kat pantai... huuuuu,,nyaman nye....

Macam biasa,,penceritaan melalui gambar... 
Mudah kerja.... huhu




*sunset*
Ya Allah,,cantik sangat view waktu nieh :D








Bila dah kumpul ramai-ramai nieh,,toleransi itu penting ;)
kerjasama yang utama :)
Macam biasa larh,,nak buat sesuatu perancangan paling penting... Sebenarnya plan nak buat bulan 5 (aummmchak) tapi untuk cuzzy2 kiteorg yang amek degree tak cuti waktu tuh so terpaksa ubah tarikh dan diawalkan ke bulan 2 :) alhamdulillah it's work ^.^








Yihee,,pasir time !!! ahah? bukit pasir? na,,na,,na.... bukit pasir dekat Muo ok... ini pasir pantai...
Ekceli,,kiteorg nak buat game sikit-sikit,,but...... ada sikit masalah,, hahaha.... so,,kita main tanam-tanam ngan main layang-layang je larh aok... First pic tuh along den,,ntah larh apa motif dye buat terowong-terowong kat pasir tuh,,hanya dye yang mengerti... hamboih !! Gambar yang kedua pulak,,budak yg kena tanam tuh cuzzy kiteorg yang paliiiiiing kecik,,umo dye dalam setahun lebih... Brutal punya budak...
Last sekali,,itu k.long and akak saya... hui... Jom main layang-layang...



Dok leka belek2 gambar then sampai larh kat turn gambar nieh... Ayahhh~~ini kan family gather,,sila matikan telefon anda atau set ke mode tanpa deringan.... huahuahua ....





Pantai time... Yabedabedu. U'olls dah nama pon lepak kat pantai so memang tak berapa nak lengkap larh kalau tak mandi pantai,ye dok... Memang lembik lar mandi air masin ntah berapa kali... Sampai-sampai mandi,,then petang tuh mandi lagi... Yang best nyer,,lepas mandi pagi tuh,,balik bilik tido,,topup energy untuk petang kang... hukhukhuk... Ok,,kalau selalu lepak ngan cuzzy macam gini memang syok larh kan... 



wihee,,dengan uda saya ^.^
dua-dua tengah kesejukan lepas berendam lama... Air laut sejuk wooo...



Nak citer pulak pasal kembar nieh.. beza 2 hari... sorang lahir 26 julai n lagi sorang 29 julai pada tahun yang sama ok... Sebab tuh dorang kembar... hehe... dan lagi menarik dua-dua dapat study kat U yang sama (UMT ) tapi course berbeza... Okay,,yang baju maroon tuh akak dira and yang baju pink tuh k.long,,anak mok teh kiteorang..huhu... Dorang nieh rapat,,macam belangkas... haha



Ouh yea,,ada suprise... Kebetulan on that day birthday mak long :)
Happy birthday mak long,,semoga panjang umo n dimurahkan rezeki.... amin...


My angah gedik and atok :)
Ingat comel ke buat muka macam tuh angah oi,,tgok atok steady jerh...







Sesi malam bermula,,lepas wangi2 dah... kiteorang pon berjalan kaki pergi tepi pantai... terkedek-kedek,,posing2 sat dan akhirnya sampai... Bbq lagi,,dari pg sampai petang,,yang penting aku tak pernah pon bakar ayam,,mahupun daging,,mahupun ikan,,yang tahu makan sajaaa... Hajat dihati nak tengok bintang,,dah semangat baring-baring,,tapi apa yang kelihatan hanyalah lampu flight yang lalu lalang di atmosfera bagan lalang ini... Bintang xde pon malam tuh,,xde rezeki nak beromantik malam tuh...haha



Awesome picture... Angah n akak :)
*erk,,baru perasan yang muka angah banyak,,mana abang2ku yg lain -.-' ,,keletihan barangkali... hehe




See,,dye datang menyibuk lagi... Hyper sungguh ini olang,,abang sape larh tuh =.='
Btw,,sblah dira tuh,,cuzzy piah :) Study kat Pd but now dye practical kat Muar,Johor :D





Tido !!! Ok... Yang first tuh,,cuzzy cek li... tua setahun dari dira,,and kiteorang sekepala,,mmg syok arh lepak ngan dye... Now dye study kat rembau... Ramai gak cuzzy aku yg study kat n9 eyk... Ahah,,dye sebaya dgn cuzzy piah... Aku jerh yg xde gang sebaya :(
Second nie plak Pak Man,,mastermind... Dia larh yang banyak buat kerja :)
Btw,,gegerl x dapat tido kat khemah,,sedih taw gegerl...hukhukhuk




Masa untuk pulang... wihee... half of our extended family :)






Lepas balik dari pantai,,semua balik rumah parents dira larh... Rehat-rehatkan badan... And petang tuh kiteorg super lady hangout... Disebabkan lady dalam family Malik nieh dah bertambah so kami memerlukan dua buah kereta... Satu naik ngan makcik kiteorg and lagi satu naik kete akak... Petang tuh,,we'olls keluar guna duit atok "wink2,,atok belanja" ditambah dengan duit our makcik,,anak-anak buah buat muka kesian sikit *kelip2 mata*  :) hehe,,bagi betis nak peha :P ... Untuk hari tuh akak first time jadi my co-driver,before nieh ayah jerh yang berhak duduk kat sebelah aku waktu aku drive... haha... Tapi,,dira drive waktu balik jerh,,pergi n jalan2 akak yang drive,,maklum larh dah lama tak drive so i nebes larh...








Penutup,,makan besar... Plan nak makan tempat lain tapi tutup,,ayoyo,,melayu pon tutup gak kedai waktu raya cina... Haish,,frust tauk... Ouh ye,,gambar first,,pakman ngan anak dya cuzzy adah,,nieh set2 piah ngan cekli larh,,sebaya jer sume,,study kat Nilai... tgok,,tiga2 nak study kat n9... Seia sekata sungguh korang nieh... Then,,esok nya dorang suma balik Johor...



After makan,,pokteh decided nak jalan2 around KLIA.... Okayh,,layan,,malam masih muda~
ok,,kami tunggu diluar,,penat nak berjalan dah... huhu...


LAST BUT NOT LEAST



Ok,,dira sempat snap picture ini :) wiheee...
Family Mak Ngah... haha



Suhana :)


Okayh,,entri nieh dah terasa tersangat panjang dan mungkin membosankan untuk anda disana... haha
Ada aku kisah :P

Banyakkan gambar,,hah,,dalam simpanan nieh lagi banyak... motif ? =.='

Nwy,,alhamdulillah dikurniakan keluarga yang besar dan sangat wonder...wonder....WONDERFUL !!!
love them so muchh...

Erm,,k larh,,penat sudah...
Btw,,Pantai Bagan Lalang memang awesome,,lagi-lagi kalau korang datang waktu air pasang cantik,,mesti syok larh mandi... 

~thumbs up~

*lots of love*