erk,,apakah itu??

Assalamualaikum dan selamat malam : D

Hi uolss !!! hehe... Entri kedua aku untuk blan april nieh!!! Apedehal?? Otak serioulsy lembab jer kalu nak tulis entri untuk blan april nieh... WHY?? Saya tidak tahu!!!

Jadi nya hari nieh aku mempunyai kerajinan yang sedikit ditambah pula dengan kecairan otak yang telah berlaku disamping kebosanan tahap melampau seperti melampaunya kepanasan di gurun Sahara.... Ohmak!!!
Seperti yang sedia maklum oleh kuli batak aku bahawasanya aku nieh teramat lah busy sejak dua menjak nieh,,asyik ulang alik dari PAHANG to NOGORI SOMBILAN gara2 ayah aku buat renovation rumah,,ponat den taw,,seminggu ke dua minggu komfem akan pergi nogori sombilan... Hah!! Wait uols,, since when i Nur Nadira Mohd Ariffen nieh ada kuli batak eyk!! huh,,abaikan~

So now aku nieh pon dekat Nilai Negeri Sembilan,,dduk rumah my beloved aunty uolls... Ayah aku tak datang sekali sebab dia kena standby for BERSIH!! Sometimes perhimpunan2 macam nieh kalau tak menyusahkan orang x boleh ker!! Kalau nak berhimpun tuh berhimpun larh korang,,tapi nieh dah tahap kena libatkan orang lain,,tak ker nama menyusahkan ker.... Korang bayangkan larh,,ayah aku anggota polis pahang pon kena standby untuk diaorang sedangkan diorang berhimpun dekat kl,,apa kes...
* sorry but this is a fact k* Nwy,,aku sebenarnya tak nak pun nak komen2 pasal politik2 nieh,,umur pon x cukup lagi kan,,tapi dah terlanjur cakap pasal ayah aku kena standby tuh so terselit larh sikit2 pasal tuh,,hope x mengganggu sensitiviti my dear readers keyh : D chill uolls... Semua nieh hak korang dan aku rasa semua orang jugak berhak memberi pndapat masing2,,kita kan 1 Malaysia....

Ohyeay,,aku nak citer sikit kat korang-korang nieh... Tadi aku p larh makan ngan umi,,uda sekali mak sedara aku larh... Hah,,sepupu sepapat pon ada larh,,kebetulannya pak sedara aku dari Johor mai amek anak dia dekat USIM so singgah larh dkat umah mak sedara aku nieh,,ziarah menziarahi kan amalan kita orang melayu,,tak gitu...huhu

Okayh,,back to the story,,before pkcik aku n his potpetpotpet family back to Johore,,haruslah p makan2 dulu kan... Jadinya,,kitaorang pon pergi lar makan dekat port biasa kitaorang makan apabila bermaustautin di rmah makcik aku nieh...Then,,one of my cousin order larh Mee Kung Fu,,and you know what!!!
Dia tengah syok makan tuh boleh pulak terjumpa ULAT SAYUR kot,,i repeat ULAT uollsss!!! Erh,,ulat tuh warna hitam taw,,fuyoo,,tuh larh org yang masak tuh khusyuk sngat berkungfu larh tuh smpai tak perasan ada perencah tambahan.... Aiyakk!!! Dah jatuh bintang untuk restoran kau!!! Anyway,,dia punya laicikang memang superb!! My mom gave 5 stars fo the laicikang,, awesome...

Then,,lepas makan tuh,,family pakcik aku tuh pon gerak larh balik johore dalam pkul 9 lebih gitu larh (papai pakaman : D ) kitaorang pnya kes plak kalau nak ikut plan umi,,kitaorang nak pergi ZeeMart dekat Bandar Estate Enstek tuh,,tapi kitaorang meramalkan yang pasaraya tuh akan tutup tanpa kami membuat sebarang pemilihan lagi jadi nya plan terpaksa ditukar!! Harus!!! Dah cancel nak pergi beli barang dapur,,makcik aku pun suruh abang aq dirve p KLIA sebabnya nak bayar dia punya bil broadband,,sampai sana,,mak oi!! sesak giler,,ok kbtulan pulak,,aku ngan abang aku pkai bju indon dgan california,,dan2 jerh jadi tourist datang Malaysia jap... Apa daa!!! Haha.. Oh yea,,dekat sana,,ramai gak mat bangla,,diorang nak balik bangla larh tuh,,yang pling syok tgok,,bnyak gila tv Sony diorang bawak balik,,sorang uh smpai bawak dua kot... Round2 kejap then balik rumah,,balik2 baru teringat hari nieh ade Mentor,,huk2 tapi dah terlepas tgok untuk mnggu nieh...haha

Oklah,,dah penat,,aku nak tidoq...

GOOD NIGHT,,
SLEEP TIGHT...
LOVE YOU

2 comments:

Anonymous said...

snap la pic sepam dua~
baru ade tinggal memori siket!
tak gitu?

d.i.r.a said...

x smpat nak snap,,busy sngat buat report...haha

Post a Comment